Ajattelin kaivaa tännekin ohjeet jotka kirjoitin galtsuun.

Olen ihan ite noi raapustanut. Jokin aikaa jo sitten(10kk sitten), en tiedä onko ne muuttuneet..mutta palautetta voi antaa. Ei ehkä maailman parhaimmat, mutta pääsee ainakin jyvälle. =D

Ebay on ehkä paras ostospaikka <3 lovetan! =D

PAYPAL RAAKAVERSIO OHJE

Pay Pal
Paypalliin voi laittaa luottokortteja tai vaikka visa electron kortin. Visa electroneissa käy Sampo pankin, Osuuspankin ja Nordean kortit.
Että tuo visa electronkortin saa laitettua paypalliin, on sille tehtävä ensin temput pankkisi verkkosivuilla. Se on aktivoitava verkkokäyttöön.
Kirjaudu sisään ja sen jälkeen kortit kohtaan josta pitäisi löytyä kohta verkkokäyttö(verified by visa ).. eli yleensä se löytyy kortit- verkkokäyttö tai ominaisuudet kodasta. Ainakin nordean kortti vaatii aktivoinnin, sampo pankin ja osuuspankin korteista en ole varma.Sampo ja OP korteissa tuo saattaa olla jo valmiina, mutta tarkistakaa!!!
Itsellä on OP ja siellä lukee kortin ominaisuuksissa: Kortti liitetty turvalliseen verkkomaksamiseen. Liitetty verified by visaan.
Tietoa OP:n sivuilta verified by visa:sta
https://www.op.fi/op?cid=150101624
 
Paypal tilin luominen:
Ihan ensimmäiseksi tarvitset sähköpostiosoitteen. Tätä tarvitset yhteydenpitoon ja maksamiseen. Ja tämä osoite ei ole mielellään ilmaissähköpostiosoite, ainakin ne siellä suosittelee ettei olisi. Mulla on ilmaissähköpostiosoite ja ei ongelmia sen suhteen.
Mene : www.paypal.com
1. sign up
2. valitse suomi ylempään linkkiin ja englanti alempaan(tai jos osaat paremmin ranskaa tai saksaa, niin sitten niitä) =D
3. tilin valitseminen. Siinä on kolme vaihtoehtoa. ensimmäinen on vain ostamista varten. toinen niille jotka ostavat ja saavat rahaa(eli myy jossain pay pallin kautta). kolmas on yrityksille. Suosittelen kakkos kohtaa.
4. sitten tiedot . ekana sähköposti, toisena salasana, kolmas salasana uudestaan, neljäs etunimi, viides sukunimi, kuudes osoiterivi, seitsemäs osoiterivi(ei tarvitse tätä), kaupunki, state kohta on maakunta jonka vieressä postinumero ja viimisenä puhelin numero. ota numerostasi eka nolla pois ja laita sen tilalle 358.
5. Lue käyttöehdot ja hyväksy rekisteröinti painamalla Agree and Create Account.
Avautuu sivu jossa on kaksi vaihtoehtoa, älä ota kumpaakaan vaan klikkaa itsesi sivun alareunasta olevasta go to my account. =)
Nyt tehtävänä on vahvistaa sähköpostiosoite. Se löytyy oikealta pienestä laatikosta(notifications): confirm email address. Sieltä löydät ohjeet:
1.mene sähköpostiisi
2.paina aktivoi nappia
3.syötä paypal salasanasi.
Nyt tilisi on aktivoitu. Tulit aktivoinnin jälkeen sivulle jossa on taas kaksi vaihtoehtoa. Sivuuta ne ja paina alalaidasta go to my account, pääset etusivulle.
Sitten olisi jäljellä enää tilitietojen ja kortin tietojen syöttö.
Tilitiedot:
(ensimmäinen pieni sininen palkki ylhäällä vasemmalla:My account -> ) Profile -> Add/Edit Bank Account
Siellä pitäisi olla valmiina ensimmäisenä maa ja nimesi. Bank name= pankkisi nimi. Sitten pitää valita joko checkings tai savings, noilla ei kai ole väliä joten jätä mikä siinä on valittukin.
Account number:=tilinumerosi. (eli mikä tili sinulla on yhdistetty lisättävään pankkikorttiiisi)
Tämä on tärkeää: syötä tilinumerosi yhtenäisenä, jätä välit viivat pois. Esim. tilinumerosi on 123456-123456 , joka syötettynä on näin: 123456123456 ja re-enter account number: syötä tilinumerosi uudestaan ilman välejä ja viivoja.
Tarkista tiedot ja siirry seuraavalle sivulle painamalla continue.
tallenna tiedot painamalla add bank account. tilitiedot tallennettu onnistuneesti.
Seuraavaksi lisätään kortti:
(my account -> )Profile -> Add/Edit Credit Card
Visa electron kortti syötetään Visana (sen takia tehtiin se verified by visa)
Otettua valikosta visan tulee kohta card number esiin. Laita siitä visa elektron kortista se 16 numeroinen litania ilman välejä tai muita merkkejä.
Expiration Date=kortin viimeinen käyttöpäivä
Card Verification Number= löytyy kortin taka. syötä luvun kolme viimeistä numeroa (itsellä on osuuspankin kortti ja siitä löytyy nimikirjoituksen jälkeen, ja on vain nuo kolme numeroa. )
Help finding your Card Verification Numben: jos et löydä numerosarjaa, tuosta löytyy ohje.
Billing addres: tarkista laskutus osoite.
kaikki ok, paina add card
paypal veloittaa tililtäsi 1,5 euroa, varmistaakseen että tili on oikea.
Sitten odotellaan muutamia arkipäiviä (3-5) että veloitus menee tilitä ja saat nelinumeroisin koodin joka on tyyliä PAYPALxxxx. Löydät sen verkkopankin tilitapahtumista. Jos sitä ei näy soitto pankkiin/luottokuntaan, he kyllä tietävät kun kerrot mitä haet.
Kirjaudut jälleen paypalliin, sieltä pienestä laatikosta oikealta pitäisi löytyä :
finish expanded use enrollment tai Complete debit or credit card verification, klikkaat sinne ja sen pitäisi pyytää nelinumeroista koodia (paypal code), painat ok/submit tai mitä ikinä siellä lukeekaan; 1,5 euroa palatuu paypal tilillesi tehtyäsi tuon. =D
Nyt sinulla on toimiva paypal tili. Paypal tilille ei tarvitse siirtää rahaa, paypal tili veloittaa suoraan pankkitililtäsi. Jos pelkäät että paypal ei toimi tai et vaan muuten vaan luota siihen. Tee joko pieni summainen ostos jostain tai pyydä kaveria jolla on paypal tili, testaamaan kanssasi. =)
 
Edit: Suosittelen myös että sulla on ihan oma sähköposti tätä paypalliä ja ebaytä varten. Postia saattaa vähän kertyä 
 
EBAY RAAKAVERSIO OHJE

Jos sinulla ei ole tiliä vielä tehdään se:
Register, jossain siellä ylhäällä vasemmalla.
Tulee teksti TELL US ABOUT YOURSELF:kerrotaan tiedot
1. rivi, first name:etunimi last name:sukunimi
2. street address:kadun nimi
3. city:kaupunki
aloita seuraavat tiedot country or region kohdasta: valitse sieltä see all countrys ->etsi finland listalta ja paina change country or region.
4. state/province:kunta/osavaltio cip/postalcode:postinumero country or region: maa
5. primary telephone number:puhelin numero
6. email:sähköposti
7. re-enter email: sähköposti uudestaan
CHOOSE YOUR ID AND PASSWORD:valitaan tunnus ja salasana
create your eBay user ID:keksi tunnus ja paina oikealla olevaa nappulaa varmistaaksesi onko tunnus vapaa. Tässä saa olla aika luova =D ebayssä on paljon tunnuksia…
create your password: salasana
re-enter your password:salasana uudestaan
Pick a secret question:valitse salainen kysymys
Your secret answer:salainen vastauksesi
date of birth:syntymäaika (kk/pv/vuosi)
THE-NOT-SO-FINE PRINT:
kopioi numerot laatikkoon
Laita ruksi laatikkoon: I AGREE
Paina continue
Tarkista sähköpostisi. Siellä pitäisi olla vahvistus viesti. Postissa on nappula ACTIVATE paina sitä ja tilisi on valmis.
PAY PAL TILIN LIITTÄMINEN EBAYHIN:
Seuraavaksi liitetään paypal, jotta maksut sujuvat mukavasti ja vaivattomasti ebayn kautta.
Paina ”My ebay”, joka löytyy oikealta ylhäältä. Sieltä löytyy kolme laatikkoa vierekkäin:activity, messages,account. laita hiiri accountin päälle ja valitse personal information. Tarkista tiedot. Osoite on mihin postitetaan. Ja täältä voit päivittää osoitteesi jos se sattuu muuttumaan.
Vasemmalla on laatikko: my ebay views: etsi sieltä paypal account ja mene sinne.Valitse link to my paypal account. Syötä paypal tunnuksesi ja salasanasi ja paina link your account.
Nyt on jo melkein valmista. Paina RETURN TO EBAY.
paypal on nyt liitetty ebay tiliisi. =)
TIETOA:
ebay sivustojahan on semmoinen 30 eri maan. Luultavasti käytetyin on usa:n www.ebay.commuita maita löytyy www.ebay.eu UK eli englanti, toinen hyvä paikka. Ja sitten on ruotsia, saksaa ym. muita jos kielipäätä riittää. Usan postimaksut isoja, englannin kohtuullisia. =)
Vinkki Hakuun:
Keltainen palkki ylhäällä: advanced search, klikkaa itsesi sinne.
Mene ensin alas kunnes näet tekstin LOCATION. Täppi kohtaan ONLY SHOW ITEMS. -> located in -> valitse any country/region
tai ylempi from preferred locations-> worldwide. Itse tykkään enemmän tuosta alemmasta. (ylempi hakee siis kohteet jotka ovat saatavana usahan. Kokeile myös www.ebay.co.uk )
Kun LOCATION on valittu mene takaisin ylös ja kirjoita hakusana/hakusanat kohtaan enter keywords or item number ja paina enter.
PARI VINKKIÄ:
http://www.usatourist.com/english/tips/Childrens-Sizes.html
Tuossa kokotaulukko usa:n vaatetuksen mukaan (vauvojen, alempana kenkien myös Uk, USA,japan)
Muutamia sanoja:
buy it now:osta heti (osta heti kohteessa tulee vielä tarkistus COMMIT TO BUY: tee tarjous eli jos ostat paina vielä kerran)
place bid: laita tarjous

http://kaannos.com/
http://www.sanakirja.org/
tuossa pari auttavaa kättä. Muista hakea sanoja perusmuodossa. =)

MUUTA:
Jos ostat useampia kohteita, koita etsiä myyjä jolta saisit kaikki. Joiltakin saa alennusta kun ostaa paljon. Ja jos ostaa yhdeltä myyjältä useampia tuotteita, odota että myyjä laittaa viestiä uusista postimaksuista.
Yhden kohteen kaupan uskaltaa maksaa heti.
http://www.ratesfx.com/rates/rate-converter.fi.html
valuuttamuunnin, voit tarkastella hintoja.
Kannattaa tarkistaa aina kohteen postimaksut ja saako kohteen tänne suomeen. Löytyy helposti kohteesta OTHER ITEM INFO:ships to, jos lukee wordlwide, se menee kaikkialle maailmaan.
Maksut ja kaikki tilisi tapahtumat löydät:
MY EBAY siellä oikealla ylhäällä
Summary:yhteenveto
watching: katsot tätä kohdetta (jokaisesta kohteesta löytyy linkki jota painaa)
bidding:olet huutamassa tätä kohdetta (ei siis ole vielä sulkeutunut)
won: voittamasi kohteet (tästä pääset katsomaan mitä ostit ja tästä pääset myös maksamaan paypallin kautta).
selling: kohteet joita olet myymässä(täällä kohteista menee pini maksu ebaylle vaikkei sitä saisi myydyksi)
Kohteen maksaminen:
MY EBAY -> won -> pay now (myyjän nimi oikealla, keskellä summa jonka olet maksamassa ja oikealla pay now) klikkaa siitä.
Pääset sivulle jossa tiedot kaupasta. Tarista taas osoite : shipping address, tässä vaiheessa voi vielä muokata. kaikki kohteet jotka ostit on lueteltu tällä sivulla. Paina continue sivun alalaidassa. Seuraavalla sivulla vaaditaan paypal kirjautumistiedot, laita ne ja siirry eteenpäin LOG IN nappulalla. Paina confirm payment ja maksu lähtee tililtäsi. Sitten odotellaan pakettia kotiin. =) (edit: summa näkyy euroina siinä osoitteen oikealla puolella)